Öğretmenlerin Aile İçi İletişimi (Malatya İli Örneği) - Yağbasan, Mustafa; Tanyıldızı, Nural İmik (My University, 2006)
Aile, kişilerin ilk eğitimlerini aldıkları, toplumun temelini ve sürekliliğini sağlayan önemli bir sosyal kurumdur. Bu kurum içerisinde oluşan olumlu yada olumsuz yöndeki iletişim şekilleri aile bireylerinin aile dışındaki hayatlarını da etkileyebilmektedir.Toplumumuzda çalışanların büyük bir çoğunluğunu öğretmenler oluşturmaktadır. Öğretmen, insanı gerek eğitim gerekse öğretim açısından hayata yetiştirmektedir. Toplumda bu kadar önemli bir yere sahip olan öğretmenlerin aile içi iletişimi, bu araştırmanın temel konusu olarak alınmıştır. Çalışmada öğretmenlerin aile içi iletişimi, aile içi iletişime etki eden faktörler ve aile içi iletişimde oluşan olumlu yada olumsuz gelişmelerin iş hayatını ne derece etkileyip etkilemediği bir anket uygulaması ile tespit edilmeye çalışılmıştır.
Keywords: İletişim; Eğitim; Eğitim Araştırmaları