ŞANLIURFA İLİNDE İNSAN VE HAYVANLARDA TÜKETİME SUNULAN KUYU SULARINDA NİTRAT VE NİTRİT DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ - Karaçal, Füsun; Toprak, Şahin; İnce, Sinan (Fırat University, 2006)
Bu çalışma Şanlıurfa ilinden temin edilen 50 kuyu suyu örneğinde nitrat ve nitrit düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapıldı. Su örneklerindeki nitrat ve nitrit düzeyleri spektrofotometrik yöntemle ölçüldü. Kuyu sula-rında belirlenen ortalama nitrat düzeyi 59.5mg/L, nitrit düzeyi ise 0.23mg/L olarak belirlendi. Çalışma sonu-cunda Şanlıurfa ilinden toplanan kuyu sularının bir kısmının insan ve hayvan sağlığı açısından risk oluştura-bilecek düzeyde olduğu görülmüştür.