Biyomalzeme Olarak Kullanılan Titanyum Alaşımının Elektrokimyasal Sentezi - Demiroren, Hulya; Yılmaz, Yeşim (My University, 2020)
Biyomalzeme uygulamalarında kullanılan titanyum ve alaşımları, iyi mekanik özelliklere sahip olmasının yanı sırayüksek korozyon direnci özelliklerinin nedeni ile tercih edilmektedir. Biyomalzeme olarak kullanılan CP-Ti (Grade 2) veTi6Al4V (Grade 5) numuneler 1 saat boyunca 750 oC'ye maruz bırakıldıktan sonra havada soğutulur. 0,5 mol H2S04 + 1 molHC1 karışık çözeltide analiz edilmiştir. Bu çalışmada bu alaşımların elektrokimyasal davranışları polarizasyon eğrileri eldeedilerek incelenmiştir. Isıl işlem ve alaşımlamanın etkisi elektrokimyasal değerler üzerinde belirlendi. Isıl işlemin vealaşımlamanın titanyumun korozyon direncini artırdığı tespit edilmiştir.
Keywords: Kimya; Tıbbi; Malzeme Bilimleri; Biyomalzemeler