Çok modlu kaotik davranışların benzetimi ve gerçekleştirilmesi - Türk, Mustafa; Ata, Fikret (My University, 2004)
Bu çalışmada, genelleştirilmiş Chua devresi denklemleri kullanılarak n+n scroll çekici adı verilen hem x- hem de y=-ax+b doğrusu boyunca oluşan kaotik davranışların benzetimi yapılmıştır. Benzetimde, x- ve y-durum değişkenleri tarafından kontrol edilen çok kırılma noktalı parçalı doğrusal iki tane özdeş eleman kullanılmıştır. x- durum uzay değişkeni tarafından kontrol edilen parçalı doğrusal eleman sistemden çıkartılmak suretiyle x- ekseni boyunca oluşan kaotik çekiciler yok edilmiştir. y=-x doğrusu boyunca oluşan yeni davranışa iki boyutlu n- scroll çekici adı verilmiştir. Benzetim sonuçları edilen deneysel sonuçlarla doğrulanmıştır. Ayrıca, Pecora ve Carroll senkronizasyon tekniği benzetimi yapılan davranışlara uygulanmış ve her iki kaotik sistemin senkron çalışabildiği faz uzay diyagramları çizdirilerek gösterilmiştir.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Fizik; Uygulamalı