İBRAHİM ETHEM GİRİDİ'NİN ?MAKALAT-I HİKEMİYYE? ADLI ESERİNİN SADELEŞTİRİLMESİ VE DDĞERLENDİRİLMESİ - KOÇ, EBRU ŞAHİN (Fırat Üniveristesi, 2008)
İbrahim Ethem Giridi Osmanlı Döneminde yaşamış bir düşünürdür. Eserinde ileriSürdüğü fikirler birçok İslam filozofu ve diğer filozofların görüşleriyle kendi benzerlikler göstermekle beraber kendine özgü fikirler de ortaya koymuştur. Sadeleştirmesini ve değerlendirmesini yaptığımız bu eser Osmanlı döneminde ahlaki çalışmaların yanı sıra felsefi çalışmaların da yapıldığını ortaya koymaktadır.

İbrahim Ethem Giridi was a philosopher who lived during the Ottoman Empire. The ideas that he claimed in is work had some similarities with the other Muslim philophers ans their ideas but also he hadn some orijinal ideas. This work that me simptified has shown that during the Otteman Empire there was not only etchic work, but olso philosophic work.
The simplification and evulation of the work which is named of ?information Articles? of İbrahim Ethem Giridi
Keywords: Felsefe