Kuzeydoğu Akdeniz Bölgesi’nde yaşayan Benekli Kedibalığı, (Scyliorhinus canicula (Linnaeus, 1758))’nın mide içeriği - Özca, Ebru İfakat; Başusta, Nuri (My University, 2015)
Bu çalışmada; Kuzeydoğu Akdeniz bölgesinde yaşayan Scyliorhinus canicula (Linnaeus, 1758) bireylerinin beslenme rejimi belirlemek için Mayıs 2012-Mart 2014 tarihleri arasında avlanan 604 balığın mide içerikleri incelenmiştir. Bu balıklardan 482 (%79,8)'sinin midesi dolu olarak bulunmuştur. Tespit edilen besin gruplarının sayıları, ağırlıkları, bulunuş frekansları ve nispi önemlilik indeksleri (% IRI) hesaplanmıştır. Sonuç olarak, Kuzeydoğu Akdeniz bölgesinde yaşayan S. canicula bireylerinde kabuklular ve balıklar en önemli besin grupları (sırasıyla %IRI = 50,08 ve %IRI =46,7) olarak bulunmuştur. Kafadanbacaklılar ikincil besin grubunu (%IRI =2,3) oluşturmuşlardır. Spinculidae (%IRI =0,92) ise nadir besin grubudur
Keywords: Balıkçılık