Guleman ofiyolitindeki plajiyogranit ve gabroların petrografik ve jeokimyasal özellikleri - Kılıç, Ayşe Didem (My University, 2009)
Guleman ofiyolitine ait gabro ve plajiyogranitlerin petrografik ve jeokimyasal özellikleri belirlenmiş olup, gabroların dalma-batma zonu üstündeki bazik kökenli kayaçlar olabileceği, gabroların içerisinde yer alan plajiyoklazca zengin lökokratik kayaçların (plajiyogranit) ise; magma odasındaki, bazik bir magmanın fraksiyonel kristalleşmesi ile oluşan ayrımlaşma ürünü olduğu sonucuna varılmıştır.
Keywords: Maden İşletme ve Cevher Hazırlama; Mühendislik; Jeoloji; Jeoloji; Mineraloji