287 NUMARALI TARSUS ŞER`İYYE SİCİLİ H.1240-1244/M.1824-1828 - ŞAHİN, ARZU YAMAN (Fırat Üniveristesi, 2006)
Yüksek Lisans Tezi287 Numaralı Tarsus Şer'iyye SiciliArzu ŞAHİNFırat ÜniversitesiSosyal Bilimler EnstitüsüTarih Bölümü2006, Sayfa:VI+234Hazırlamış olduğumuz 287 Numaralı Tarsus Şer'iyye Sicili H.1240-1244 ( M.1824-1828 ) yılları arasındaki belgeleri kapsamaktadır.Bu çalışmamızda Tarsus Tarihi ve Şer'iyye Sicilleri hakkında bilgi verdiktensonra belgeleri özetini ve transkripsiyonlarını verdik. En son kısımda ise kısacadeğerlendirmesini yaptık.Anahtar Kelimeler: Tarsus, Adana, Şer'iyye Sicilleri

SUMMARYMasters ThesisTarsus Şe?iyye Sicili No 287Arzu ŞAHİNFırat UnivercityThe Institue of Social SciencesSention of History2006, Page: VI+234This document is about 287 Number Tarsus Şer?iyye Sicili and contains thedocuments between 1240-1244 Hegira and Christian era.In this study we gave history of Tarsus and Şer?iyye Sicils and we summaried thedocuments and than gave transcriptions. And at last we made a short evaluation of thesubjects.Key Words: Tarsus, Adana, Şer?iyye Sicils
Tarsus Şer`iyye sicili no 287
Keywords: Tarih