EL-KATLU FI AYATI'L-KUR'ANI'L-KERIM - ABDULLAH, MOHAMMED HUSSEİN (Fırat Üniveristesi, 2017)
Islam, Allah'ın insana bağışladığı en pahalı ve en kıymetli hediye olmasiı sebebiyle insan hayatına çok büyük bir önem vermiştir. O halde hayatı veren O olduğu için herhangi bir kişinin bu hayata son vermeye hekki yoktur. Bundan dolayı islam, bir kişinin hayatına haksız yere kast etmeyi en büyük günahlardan saymış ve onu en büyük cezaya çarptırma ile tehdit etmiştir. Aynı zamanda islam hukuku hak eden kişilerin öldürülmesini de mübah kılmıştır. Bu şekilde katledilmesine izin verilen gruplar Kur'an'da açıklanmıştır. Bu izin yeryüzünde fitne ve bozgunculuğun def edilmesi için verilmiştir. Böylece Kur'an-ı Kerim kısas ilkesini - ki o aynıyla karşılık vermektir - insan hayatının korunması ve yaşamın garanti altına alınması olarak ifade etmektedir. islam bir kişinin hayatına son vermeyi bütün insanlığın hayatına son vermek ile aynı tutmuştur. Zira bir kişinin hayatına son vermekten çekinmeyen insan yüzlerce veya binlerce kişinin de hayatına son vermekten çekinmez. Bunun tam karşılığı olarak da bir kişinin hayatını ölümden kurtarıp yaşamasına vesile olan da tüm insanlığı yaşatmış gibi kabul edilir.

Islam has been very insisted on the protection of human life more careful, being the most valuable and the most expensive thing God gave to humans, so He is the Giver of life and no one should kill it, That is why Islam has been considered that the attack on the self of murder unjustly is one of the greatest sins and threatens to kill in strongest punishment proceeded punish by killing him. He has permitted the killing of Islamic law to the right, on that person who deserved to be killed, also these group have been indicated to be killed, as it is mentioned in Quran, and that is for cleaning the corruption and anarchy on the earth. As well as the Koran endorses the principle of revenge, which is reciprocity, and protection of the human psyche and its maintenance, Islam has supposed that oppressing one is like the oppressing all humanity, because someone does not keep his hands of killing someone he will not keep his hands for killing hundreds and thousands of peoples, In contrast if one had liberated someon from death, is like he liberated all mankind.
Kur'an' Kerim ayetlerinde katl (öldürülme) fiili
Keywords: Din; Hukuk