Bulanık mantık tabanlı yüzey modelleme ve üç boyutta nesne kaynaştırma işlemine uygulaması - Yastı, Ahmet Çınar; Arslan, Ahmet (My University, 2002)
Bu makalede bulanık mantık tabanlı serbest şekilli yüzey modellemesi için bir yöntem verilmiştir. Yöntem, yüzey modellenirken kullanılacak kontrol noktalarının bulanık mantık tekniği ile bulunması esasına dayanır. Temel olarak, yapılan iş başlangıç ve bitiş noktaları belli olan durumlarda, eğriler modellemek suretiyle yüzeyi oluşturmaktır. İlk olarak her bir eğri sahip olduğu düzlemde modellenmiş ve bu eğriler birleştirilerek yüzey oluşturulmuştur. Elde edilen yüzey üç boyutta nesne birleştirme işlemine uygulanarak, üç boyutlu nesne kaynaştırma örnekleri verilmiştir.
Keywords: Mimarlık; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Görüntüleme Bilimi ve Fotoğraf Teknolojisi