Effect of heat treatment on optical properties of a new synthesized semiconducting polymer - Yakuphanoğlu, Fahrettin; Sarman, Serpil; Ilter, Zulfiye; Aydoğdu, Yıldırım; Coşkun, Mehmet (My University, 2001)
Yeni sentezlenen yarıiletken bir polimerin, optiksei özellikleri üzerinde ısıl işlemin etkisi yaşlandırma sıcaklığın fonksiyonu olarak araştırıldı. Optiksel geçiş tipi ve Urbach enerjisi, optik soğurma ölçümleri kullanılarak belirlendi. Band aralığı ve Urbach enerjisi optik soğurma spektrumları yardımıyla bulundu. Numune için Urbach enerjisi 125 meV tan 162 meV ta değişti. Aynı zamanda, optik soğurma spektumu, numune farklı sıcaklıklarda yaşlandırıldığı için, band aralığında 2.922 eV dan 2.948 eV a değişen bir değişim gösterdi.
Keywords: Fizik; Katı Hal; Kimya; Organik; Fizikokimya