Elazığ ili ve ilçe belediyelerinin logo ve amblemlerinin görsel iletişim tasarımı bağlamında incelenmesi - Kavuran, Tamer; Cetinkaya, Ali (My University, 2015)
Kurum, kuruluş ve markaların görünen yüzü olarak bilinen logo ve amblemler aynı zamanda bir şehrinde en önemli tanıtıcı materyalleri arasındadır. Şehrin sahip olduğu tarihi, kültürel, turistik değerleri yansıtması bakımından logo ve amblemler önemli bir araçtır. Elazığ’ın ve ilçe belediyelerinin logo ve amblemlerindeki grafiksel ilke ve elemanların kullanımının eksikliği bu çalışmanın hipotezini oluşturmaktadır. Elazığ’ ın sahip olduğu değerlerin logo ve amblemlerinde yeteri kadar yer almaması ise çalışmanın temel problemidir. Bu kapsamda çalışmanın bir farkındalık uyandıracağı amaçlanmıştır. Bu çalışmada, Elazığ ili ve ilçe belediyelerinin resmi olarak kullandıkları logo ve amblemler betimsel model çerçevesinde grafik tasarım ilkeleri yönüyle analiz edilmiştir. Yapılan analiz sonucunda, kullanılan logo ve amblemlerin şehrin tarihi, kültürel ve turistik değerlerini yansıtıp yansıtmadığı tartışılmıştır. Bu bağlamda çalışmanın hipotezi ekseninde, problemin çözümüne ilişkin öneriler sunulmuştur.
Bildiri - Yayımlanmış
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu
Keywords: Logo; Amblem; Grafik; Tasarım; Elazığ