LİSE MÜDÜRLERİNİN GÖRÜŞLERİNE GÖRE OKUL GÜVENLİĞİ AÇISINDAN KAMPÜS OKULLARIN ÖNEMİ - Çankaya, İbrahim; Yücel, Cemil; Tan, Çetin; Demirkol, Ahmet (Fırat University, 2014)
Bu çalışmanın amacı il merkezlerinde bulunan aynı tür liselerin eğitim kampüsleri şeklinde düzenlenmesine ilişkin lise yöneticilerinin görüşlerini değerlendirmektir. Çalışma evreni Uşak il merkezindeki liselerde görev yapan yöneticilerden oluşmaktadır. İl merkezindeki görev yapan toplam 20 lise yöneticisi ile görüşme yapılmıştır. Çalışmanın yöntemi nitel araştırma yöntemidir. Çalışma olgu bilim deseninde bir çalışmadır. Veriler, görüşme yönteminde açık uçlu bir görüşme formu ile toplanmıştır. Görüşmeci tarafından lise müdürlerine görüşme formları dağıtılmıştır. Görüşme formunda yazılı olarak verilen cevaplar tablo şeklinde gösterilmiştir. Görüşme formunda verilen cevaplar içerik analizi ile değerlendirilmiştir. Yöneticiler genel olarak liseler için eğitim kampüslerinin olması gerektiğini ifade etmişlerdir. Yöneticiler, eğitim kampüslerini mekan ve öğrenci güvenliği açısından önemsemişlerdir. Ulaşılabilirlik, toplu taşıma hizmetleri, okulun ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin harcamaların azaltılması ve okul güvenliği açısından kampüs okullar yaygınlaştırılmalıdır. Okul kampüsleri, öğretmen ve öğrencilere yönelik verilen yiyecek ve barınma hizmetlerinin, sağlık hizmetlerinin, sportif etkinliklerin, öğretim etkinliklerinin, sosyal ve kültürel amaçlı etkinliklerin niteliğini artırmaktadır.