VAHİY RİSALET VE ŞİİR - Kanter, Necati (Fırat University, 1999)
İslamiyet'ten önce Araplar İptidai bir kabile hayatı yaşıyorlardı; fakat dille- : ri zengindi. Hicaz içlerine kadar sokulan Yahudi kabileleri ve Suriye ile Yemen : arasında gidip gelen çöl kervanları, Arap dünyasına oldukça zengin şifahi bir .. kültür ve bu kültüre ait kelimeler getiriyordu. Bu devirde Arapların edebiyatları da · hayatlanndan üstündü. Dökülen kanın öcünü almak; verilen sözü yerine getirmek; i kahramanlığa ve güzel söze hayran olmak gibi kabile hayatına mahsus duyguları, : · gelenekleri vardı. Putlara tapmak gibi dini inanışlan olan Arapların bu inamşı daha 1 çok ticari sebeplerle yaşattıklan görülüyordu. inanışlan senenin dört ayında savaşlan yasak ettiğinden bu aylarda Mekke-Taif civarında 11Ukaz11 denilen yerde büyük panayır kurulurdu. Burada alış veriş yapılır eğlenilirdi. şairler şiirlerini burada okurdu. Bu aylarda çöl Araplarını beyitlerle büyüleyen şairlerin itibarı artardı. Arap dünyasında söz, dini, sihirli bir kudret değerindeydi.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları