Eğitim Yapılarının Biyoharmolojik Uygunluk Değerlendirmesi Üzerine Bir İnceleme: Fırat Üniversitesi Örneklemi - Ekinci, Cevdet Emin (My University, 2013)
Bu makalede Fırat Üniversitesine ait Rektörlük ve Mühendislik yerleşkesindeki eğitim yapıları biyoharmolojikuygunluk değerlendirmesi (BUD) açısından incelenmiştir. Eğitim yapılarının inceleme ve değerlendirilmesindeBUDBOX yöntemi kullanılmıştır. Çalışmanın amacı, eğitim, öğretim ve hizmet binalarının özellikle kullanıcıkimliği ve kullanım açısından uygun olup olmadığının ve binaların hangi sertifika grubunda olduğununbelirlenmesidir. Buna göre incelenen toplam 30 adet yükseköğretime ilişkin eğitim, öğretim ve hizmetbinasından, iki binanın Gümüş ve altı binanın da Bronz sertifikalı biyoharmolojik yapı olduğu anlaşılmıştır.Diğer binaların ise biyoharmolojik uygunluk değerlerinin iyileştirilmesinin yararlı olacağı kanaatine varılmıştır.
Keywords: Mimarlık