ASR SURESi TEFSİRİ ÜZERİNE - Soysaldı, Mehmet (Fırat University, 1997)
Kur'an-ı Kerim, insanlığın hidayeti, refahı ve mutluluğu için Allah (c. c) tarafından Cebrail (a.s) vasıtasıyla Hz.Muhammed (s.a.v)'e gönderilen en son ilahi kitaptır. Kur'an'ın insanlan dalilletten hidayete, zulınetten nura çıkarmak için gönderilen bir ilahi kitap olduğu birçok ayette ifade edilmiştir. 1 Aynı zamanda Kur' an, insanlar için bir şifa ve nur kaynağıdır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları