Yaban domuzlarında (Sus scrofa) arka bacak kemiklerinin makro-anatomik olarak incelenmesi - Karan, Meryem (My University, 2012)
Bu çalışmanın amacı, yaban domuzlarının arka bacak kemiklerini araştırmaktı. Bu amaçla 3 adet yaban domuzu kullanıldı. Spina ischiadica keskin ve yüksekti. Tuber ischiadicum 3 çıkıntıya sahipti. Arcus ischiadicus dar ve derindi. Trochanter major, caput ossis femoris ile aynı seviyede idi. Trochanter tertius yoktu. Tuberculum intercondylare laterale, tuberculum intercondylare mediale’den daha yüksekti. Fibula, tibia boyunca uzandı. Yaban domuzlarında os metatarsale 2, os metatarsale 3, os metatarsale 4 ve os metatarsale 5 olmak üzere toplam 4 tane tarak kemiği bulunmaktaydı.
Keywords: Domuz; hayvan anatomisi; Sus scrofa; Ossa membri thoracici; makroanatomi; yaban domuzu; kol ve bacak kemikleri