BAKİ DİVANI`NDA ANLAM SANATLARI - YILDIRIM, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 2002)
YÜKSEK LİSANS TEZİ BAKÎ DÎVÂNINDA ANLAM SAN'ATLARI MEHMET YILDIRIM FIRAT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANA BİLİM DALI 2002 Sayfa ; 94 "Baki Dîvânında Anlam Sanatları" adlı bu çalışmamızda anlam dayalı olarak yapılan sanatlar belirtilip küçük tanımları yapıldıktan sonra Bakî Dîvânında bu sanatları nerelerde, nasıl kullanıldıklarını ve kullanılan bu sanatlar arasında nasıl bağlantı kurulduğunu araştırdık. Yapılan bu çalışma giriş, inceleme ve sonuç olmak üzere 3 bölümden oluşmaktadır, giriş bölümünde çalışma ve metodu Hakkında kısa bir bilgi verildikten sonra inceleme bölümünde anlama bağlı sanatların Bâkî Dîvânında kullanılışlarına dair örnek beyitler verilmiştir. Bu çalışmayla Bakî Dîvânında anlama dayalı olan sanatların hangi sıklıkla ve ne derecede kullanıldıkları anlaşılmaya çalışılmıştır.

SUMMARY MASTER THESIS SEMANTICS ARTS IN THE BÂKİ DÎVÂNI A A A MEHMET YILDIRIM THE FIRAT UNIVERSITY THE INSTITUTE OF SOCIAL SCIENCE THE DEPARTMENT OF TURKISH LANGUAGE AND LITERATURE 2002 Page We've researched how and where the semantic arts are used in the Bakî Dîvânı, and the kind of connection between these used arts, after the semantics arts have been sited and defined in our research named as "Semantics arts in the Bakî Dîvânı". This research has 3 parts: the start, the research, the conclusion. The start contains short information about the work and the method. In the research part there have been given example couplets related with the use of the semantics arts in the Bakî Dîvânı. This research has been done with the aim to learn how often and how tactful the semantics arts in the Bakî Dîvânı were used.
Semantics arts in the Baki Divanı
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı; Turkish Language and Literature