Etmoid sinüste fibröz displazi: Olgu sunumu - Keleş, Erol; Özkara, Şule; Karlıdag, Turgut; Özercan, İbrahim Hanifi (My University, 2012)
Fibröz displazi (FD) iskelette tek ya da birden fazla kemik tutulumu ile seyreden benign bir fibroosseöz lezyondur. Benign bir tümör olmasına karşın, malign transformasyon potansiyeli mevcuttur. Baş boyun bölgesinde en sık maksilla, mandibula, parietal, oksipital ve temporal bölgeler tutulurken, etmoid kemik tutulumu oldukça nadirdir. Bu makalede, sağ göz etrafında ağrı, her iki göz arasında asimetri ve çift görme şikayeti nedeniyle çekilen paranazal bilgisayarlı tomografisinde sağ etmoid hücrelerde lamina papriseayı destrükte eden kitlesi olan, sağ etmoid sinüste FD tanısı alan 18 yaşında erkek hasta sunuldu.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Patoloji