The digestive system content of Mastacembelus mastacembelus (Banks & Solander, 1794) inhabiting in Karakaya Dam Lake (Malatya-Turkey) - Toprak, Pala Güneş; Eroglu, Mücahıt; Tellioğlu, Ayda; Şen, Dursun (My University, 2010)
Bu çalışmada, Şubat 2002-Ocak 2003 tarihleri arasında Karakaya Baraj Gölü (Malatya)’nden yakalanan toplam 126 adet Mastacembelus mastacembelus (Banks & Solander, 1794)’un sindirim sistemi içeriği Geometrik Önem İndeksi (GII) kullanılarak incelenmiştir. İncelenen balıkların sindirim sistemi içeriğini bitkisel organizmalardan, Bacillariophyta (16 takson), Chlorophyta (6 takson), Cyanophyta (5 takson), Dinophyta (1 takson) ve Euglenophyta (1 takson); hayvansal organizmalardan ise Rotifera (14 takson), Cladocera (4 takson), Copepoda (2 takson) ve Pisces (3 takson)’in oluşturduğu saptanmıştır. Toplam organizmadaki organizma yüzdeleri sırasıyla Bacillariophyta (%32,79), Rotifera (%29,83), Cyanophyta (%16,20), Chlorophyta (%14,36), Cladocera (%3,40), Copepoda (%2,69), Euglenophyta (%0,61), Pisces (%0,09) ve Dinophyta (%0,03) olarak tespit edilmiştir.
Keywords: Türkiye; sindirim sistemi; Malatya; Karakaya Barajı; mide içeriği; Mastacembelus