Hemşirelerde rol çatışması ve rol belirsizliğinin işten ayrılma niyetine etkisi - Derin, Neslihan; Demirel, Erkan T. (My University, 2013)
Hemşirelik mesleği, rol çatışması ve rol belirsizliğinin yoğun bir şekilde yaşandığı bir meslek olarak bilinmektedir. Aynı zamanda bu meslekte çeşitli sebeplerle işten ayrılmalarda olmaktadır. Bu çalışmada “hemşirelerde yaşanan rol çatışması ve rol belirsizliğinin, işten ayrılma niyetlerini etkileyip etkilemediği” konu edinilmiştir. Malatya ve Tunceli Kamu Hastanelerinde görev yapan hemşireler üzerinde yapılan ampirik araştırma sonucunda; hemşirelerin yaşadığı rol çatışması ve rol belirsizliğinin çok az da olsa işten ayrılma niyetini artırdığı sonucuna ulaşılmıştır.
Bildiri - Yayımlanmış
Bildiri - Yayımlanmamış
Keywords: Hemşireler; Rol çatışması; Rol belirsizliği; Rol stresi; İşten ayrılma niyeti