“ON İKİYE BİR VAR” ve “KARŞILIKLI” ÖYKÜLERİNDE ZAMAN / BELLEK TERCİHLERİ - Arslan, Fatih (My University, 2012)
Türk öykü geleneğinde “Haldun Taner” farklı bir yere sahiptir. Kısa öykünün her tür yapısınıbaşarıyla kullanan yazar ironinin rehberliğinde anlatılarını kurgular. Söylemini ironiyleşekillendirmesi genel anlamda daha etkili bir metin ortaya çıkarmaktadır. Bunun yanındafelsefeye dair ince söylemlerine de rastlarız. İlgi çeken konularından bir tanesi zamandır. Zamanve bellek kavramları tüm biçimleriyle öykülerde yer alır. Bunlar metin içerisinde derin birfonksiyonu olan yapılanmalardır. Bu çalışmada tematik olarak baskın duran iki öyküde zaman vebellek tercihleri incelenmeye çalışılmıştır.
Keywords: Edebiyat