Laboratuvar hayvanlarında kan alma teknikleri - İssi, Mustafa (My University, 2008)
Son yıllarda laboratuvar hayvanlarının bilimsel araştırmalarda kullanılması yaygınlaşmıştır. Deney hayvanlarından kan alımı en yaygın prosedürlerden biridir. Stres ve ağrı oluşturulmadan veya en aza indirilerek kan alınması deneysel çalışmaların kalitesini etkileyen önemli bir faktördür. Bu derleme, laboratuvar hayvanlarında çalışacak araştırıcılar için faydalı olacağı düşüncesiyle kan ve örnek alma teknikleri hakkında son literatürlerin ışığında yeni bilgiler sunulmuştur.
Keywords: Stres; stres yanıtı; deney hayvanları; hayvan refahı; kan örneklemesi; ağrı (tıp)