35 Cr 4 çeliğinin fretting yorulmasında bilyalı dövme işleminin çatlak ilerlemesine etkisinin incelenmesi - Hasçalık, Ahmet; Aksoy, Mustafa (My University, 2001)
Bu çalışmada, yaprak yay yapımında kullanılan 35 Cr 4 çeliğinin fretting yorulmasında bilyalı dövme işleminin yorulma çatlaklarının başlama ve ilerleme hızlarına etkisi incelenmiştir. Normalizasyon ısıl işlemi uygulanan yorulma numunelerine 8 ve 12 Almen, $500^\\circ C$ de temperlenen numunelere 5 Almen dövme şiddetinde bilyalı dövme işlemi uygulanmıştır. Numuneler düzlem eğmeli bir yorulma deney düzeneğinde fretting yorulma deneylerine tabi tutulmuşlardır. Deneyler sırasında belirli çevrimlerde çatlak boyu optik mikroskop ile yorulma numunelerinin fretting bölgesindeki her iki kenar yüzeyinde ölçülmüştür.
Keywords: Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test