"Türk-İslam tarih ve kültüründe aşevi (İmâret) geleneği: Kayseri örneği" - Kılıç, Orhan (My University, 2010)
"Kayseri Aşevleri" adını taşıyan bu çalışma, Yeni Ufuklar Derneği tarafından, genelde aşevlerinin, özelde ise Kayseri Aşevlerinin durumunu, işleyiş biçimini, sosyo-psikolojik etkilerini, olumlu ve olumsuz yanlarını ortaya çıkarmak amacıyla yaptırılmıştır.
Kitap - Kitap İçinde Yayın (Bölüm ya da Makale)
Keywords: Kayseri; İmaret; Aşevi; Osmanlı Devleti; Selçuklu Devleti