Burgers Benzeri Denklemin Bazı Seyahat Eden Dalga Çözümleri - İnan, İbrahim Enam (Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, 2021)
Bu makalede, Burgers benzeri denklemin bazı seyahat eden dalga çözümlerini bulmak için Ba ?cklund Dönüşümü, Benzerlik indirgeme ve Adomian Ayrıştırma yöntemleri denkleme uygulanmıştır. Yukarıdaki yöntemlerin denkleme uygulanması sonucunda denklemin rasyonel, hiperbolik ve trigonometrik çözümleri elde edilmiştir. Daha sonra Mathematica 11.2 programını kullanarak bu çözümlerin, denklemi sağladığı görülmüştür.
Keywords: Engineering; Mühendislik