Sublabial insizyon ve burun tabanı flebi ile septal perforasyon onarımı - Gök, Üzeyir; Yalçın, Şinasi; Keleş, Erol; Türkkahraman, Sami (My University, 2001)
Amaç: Bu çalışmada septal perforasyonun onarımında sublabial insizyon ile burun tabanı flebi kullanımının etkinliği değerlendirildi. Hastalar ve Yöntemler: Septal perforasyon saptanan sekiz hastada (6 erkek, 2 kadın; ort. yaş 28; dağılım 21-34) sublabial insizyon ve burun tabanı flebi kullanılarak perforasyon onarımı yapıldı. Bulgular: Yedi hastada (%87.5) septal perforasyonda tam kapanma gözlendi; bir hastada onarım başarısızlıkla sonuçlandı. Sonuç: Sublabial insizyon ve burun tabanı flebi ile septal perforasyon onarımının güvenle kullanılabilecek bir teknik olduğu sonucuna varıldı.
Keywords: Cerrahi flepler; Rekonstrüktif cerrahi işlemler; Nazal septum; Kulak-burun-boğaz cerrahi işlemleri; Rinoplasti; Burun hastalıkları