MODİFİYE ORTOGONAL ÇATIYA GÖRE PARALEL REGLE YÜZEYLER - GÜZEL, YUSUF (Fırat Üniveristesi, 2024)
Bu tez çalışması, öncelikle paralel regle yüzey, Frenet-Serret çatısı, modifiye ortogonal çatı ve yüzey evolüsyonu üzerinde yapılan çalışmalar hakkında literatürdeki bilgiler incelenmiştir. Daha sonra, bu çalışmada kullanılan temel tanım ve teoremlere yer verilmiştir. Son olarak ise, çalışmanın temel amacı olarak, paralel regle yüzey ailesinin modifiye ortogonal çatı ile olan evolüsyonu incelenerek, bu evolüsyonun Frenet-Serret Çatısı ve modifiye ortogonal çatıya göre değerlendirilmişir.

This thesis examines the literature regarding studies conducted on parallel ruled surfaces, Frenet-Serret frame, modified orthogonal frame, and surface evolution. Then, the basic definitions and theorems used in this study are given. Finally, as the main purpose of the study, the evolution of the parallel ruled surface family with the modified orthogonal frame was examined and this evolution was evaluated according to the Frenet-Serret Frame and the modified orthogonal frame.
Parallel ruled surfaces according to modified orthogonal frame
Keywords: Matematik