Kobalt Katkılı Kalsiyum Manganez Oksit Numunelerin Sentez ve Karakterizasyonu - Ates, Tankut; Koytepe, Suleyman; Kaygılı, Omer (My University, 2020)
Bu çalışmada, kobalt katkılı kalsiyum manganez oksit numunelerinin faz bileşimleri, kristal yapıları, yüzey morfolojileri ve termal özellikleri karakterize edildi. Co miktarının bu oksit yapı üzerindeki etkileri belirlendi. Xışını kırınımı (XRD) sonuçları, kalsiyum manganez oksit fazlarının oluşumuna işaret etmektedir. Fourierdönüşümlü kızılötesi (FTIR) analizleri, her bir numune için peroksit yapısının oluşumunu doğrulamaktadır. Termal analiz sonuçları, üretilen numunelerin termal olarak kararlı olduklarını göstermektedir. Numunelerin taramalı elektron mikroskobu (SEM) gözlemleri ve enerji dağılımlı X-ışını (EDX) analizleri, Co katkısının morfolojiye etki ettiğini ve kalsiyum manganez oksit yapıya nüfuz ettiğini desteklemektedir.
Keywords: Kimya; İnorganik ve Nükleer