GÜNÜMÜZDE İSTANBUL`DA MEVCUT OLAN KATOLİK KİLİSELERİ - ERŞEN, EDİZ (Fırat Üniveristesi, 2002)
Katoliklik, Hıristiyanlığın en büyük mezhebidir. Şüphe yok ki bu mezhebin yaklaşık sekiz asrı kaplayan varlığı İstanbul'da mevcuttur. Bilindiği gibi İstanbul kozmopolit bir kenttir. Bu kozmopolit yapı içinde Katolik cemaatinin İstanbul'da kiliseleri, şapelleri, hastaneleri ve vakıfları mevcuttur. Tezimizde, İstanbul'da günümüzde mevcut olan Katolik cemaatini, Kiliselerini, inanç ve ibadet ilkeleriyle birlikte takdim etmeye çalıştık. ANAHTAR KELİMELER: İstanbul, Katolik Hıristiyanlar, Kilise.

Catholicism is the greatest creed of Christianity. Of course this creed has a community from centuries in Istanbul. As far as eight centuries. As known Istanbul is a cosmopolitian city. By this cosmopolity also Catholic commumity has churches, chappells, hospitals etc. In our thesis we have tried to introduce this all community with Catholic belief principles. KEY WORDS: Istanbul, The Catholic Christians, The Church.
Today`s Catholic churches in İstanbul
Keywords: Din; Religion