F SINIFI UÇUCU KÜL İÇEREN KENDİLİĞİNDEN SIKIŞAN BETONDA KARIŞIM SÜRESİNİN İŞLENEBİLİRLİĞE ETKİSİ - Karataş, Mehmet; Ulucan, Zülfü Çinar (Fırat University, 2007)
Bu çalışmada, farklı oranlarda F sınıfı uçucu kül (UK) içeren kendiliğinden sıkışan beton (KSB) karışımları hazırlanmıştır. Bu karışımlar üzerinde, değişen karıştırma süresi etkisi altında çökme-yayılma deneyi gerçek-leştirilmiştir. Bu deneyler sonucunda, UK içeren KSB için en iyi taze beton performansını sağlayan karışım süresi bulunmuştur. Ayrıca, bu karışımlardaki karıştırma süresinin gerekenden fazla olması durumunda taze betonda ayrışmaların gözlendiği ve çökme-yayılma değerinin çok fazla arttığı tespit edilmiştir.
Keywords: Engineering; Mühendislik