Cip Çayı (Elazığ/Türkiye) epipelik, epilitik ve epifitik alg florası - Çetin, A. Kadri; Yavuz, Osman G. (My University, 2001)
Cip Çayı'nın epipelik, epilitik ve epifıtik algleri Temmuz 1998 - Haziran 1999 tarihleri arasında incelenmiştir. Bacillariophyta, Chlorophyta, Cyanophyta ve Euglenophyta bölümlerine ait toplam 84 takson tespit edilmiştir. Araştırılan habitatlarda diyatomelerin dominant olduğu gözlenmiştir.
Keywords: Su tabanı organizmaları; taksonomi; algler; su tabanı algleri; Elazığ; flora; akarsular; mevsimsel değişimler; Cip Çayı; taşlar üzerinde yaşayan algler; bitkiler üzerinde yaşayan algler