Ethyleneglycol Intoxication in a Patient Drunk Antifreeze: A Case Report - Demirel, İsmail; Avcı, Levent; Atalan, Güneri; Urfalıoğlu, Aykut; Toprak, Gonca Çağlar (Fırat University, 2012)
Ethyleneglycol (EG) poisoning is a very rare type of intoxication in our country. EG belongs to the group of dihydric alcohol, a colourless, odourless, sweet tasting fluid. Intake of EG, either accidentally or suicide attempt, is characterised by severe metabolic acidosis, depression of central nervous system and acute renal failure. We reported here a case with severe metabolic acidosis, coma and acute renal failure due to suicidal intake of EG.

Etilenglikol (EG) zehirlenmesi ülkemizde çok nadir rastlanan zehirlenmelerdendir. EG, dihidrik alkoller grubundan, renksiz, kokusuz, tatlı ve suda çözünen bir maddedir. Kaza yada suisid amaçlı olarak alınması sonucu, şiddetli metabolik asidoz, santral sinir sistemi depresyonu ve akut böbrek yetmezliği ile giden zehirlenme tablosu ortaya çıkar. Suisid amaçlı antifriz içtikten sonra EG zehirlenmesine bağlı olarak ağır metabolik asidoz, koma ve akut böbrek yetmezliği tablosu gelişmiş bir olguyu sunduk.
Antifriz İçen Bir Hastada Etilenglikol Zehirlenmesi: Olgu Sunumu