Some Transition Metal Complexes of NO Type Schiff Base: Preparation and Characterization - Canpolat, Erdal; Ağlamış, Ayşe; Şahal, Hakan; Kaya, Mehmet Demir (My University, 2016)
Bu çalışmada, 5-brom-3-metoksi salisilaldehit ve p-aminoasetofenon oksimden türetilmiş Schiff bazı ligandı (5-brom-3- metoksisalisiliden-p-iminoasetofenon oksim) nın metal kompleksleri rapor edildi. Bütün komplekslerde Schiff bazlarının metal iyonuna imin azotu ve fenolik oksijeninden bağlanarak iki dişli şelat olarak davrandığı ve yine bütün komplekslerde M:L oranının 1:2 olduğu görüldü. Co+2, Ni+2 ve Zn+2 komplekslerinin tetrahedral ve Cu+2 kompleksinin ise dört koordinasyonlu yapıya sahip olduğu belirlendi. Komplekslerin [M(L)2] formülüne sahip oldukları bulunmuştur. Elde edilen bileşiklerin yapıları, elementel analiz, IR, 1H-NMR, 13C-NMR, Uv, manyetik süsseptibilite ve termogravimetrik analiz ile karakterize edilmiştir.
Keywords: Kimya; Organik