KÜTÜB-İ SİTTE'YE GÖRE HIRİSTİYANLARIN İNANÇ, İBADET VE SOSYAL YAŞANTILARI - KELEŞ, HİLMİ (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi Hilmi KELEŞ Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı Dinler Tarihi Bilim Dalı 2005, Sayfa: 102 Hıristiyanlık, çağımızda ilahi dinler arasında en fazla mensubu olan dinlerden biridir. Hıristiyanlık, doğuşundan Hz. Muhammed'e kadar değişik evrelerden geçmiştir. İslam Peygamberi Hz. Muhammed, bu din mensuplarıyla ilgili değişik konularda bilgiler vermiştir. Tezimiz giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde, Hıristiyanlığın kısa bir tarihçesini vermeye çalıştık. 1. Bölümde Hz. İsa, Hz. Meryem ve tanrı inancı üzerinde durduk. 11. Bölümde Hıristiyanların sosyal yaşantıları ve ibadetlerini takdim etmeye gayret ettik. ANAHTAR KELİMELER: Hıristiyanlık, Hz. İsa, Hadisler

II SUMMARY The Thesis of Master Hilmi KELEŞ Fırat University Social Sciences Instutity Falsification and Religion Sciences Branch The History of Religions Science Branch 2005, Page: 102 Christianity is one of the largest religion that has the most owners' between the God religions in our century. Christianity has got different periods since its born to Prophet Mohammed. Islam prophet Mohammed has given different knowledges about the owners' of this religion. Our thesis takes two periods; entry and two parts. In the entry part we have wanted to give a short story of Christianity. At first part we have tried to stop about Jesus, Mary at first part and God belief. And also we have tried to give the social activities and ritüels of Christians. *KEY WORDS: Christianity, Jesus, News
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Din; Felsefe