KATI ATIKLARLA ELDE EDİLMİŞ BETONLARDA DAYANIM AZALMA FAKTÖRÜNÜN BELİRLENMESİ - Emiroğlu, Mehmet; Yıldız, Servet; Keleştemur, M. Halidun (My University, 2009)
Atik taşit lastiği ve kayısı çekirdeği kabuğu gibi kati atiklar beton içerisinde çeşitli amaçlarla değerlendirilen malzemeler arasindadirlar. Kayısı çekirdeği kabuğu, sert ve gözenekli yapısından dolayi, beton agregalarina benzerlik göstermektedir ve beton içerisinde kullanmak için uygundur. Atik taşit lastikleri ise son yillarda beton içerisinde agrega olarak kullanilmaktadir. Bu çalişmada atik taşit lastiği ve kayısı çekirdeği kabuğu beton içerisinde hammadde olarak kullanilmiştır. Çalişmada, hem atik taşit lastiği hem de kayısı çekirdeği kabuğu kullaniği ile elde edilen betonlarin basinç dayanimlarinın azaldiği gözlenmiştir. Dayanimdaki bu azalmayi simule etmek amaciyla kati atiklarin kullaniği ile beton dayaniğinda meydana gelen azalma istatistiksel olarak belirlenmeye çalişilmiştir.
Bildiri - Yayımlanmış
Bildiri - Kongre ve Sempozyum
Keywords: Beton; Istatistik; Katı Atıklar; Dayanım Azalma Faktörü