Görsel iletişim aracı olan pulun tarihi gelişimi ve grafik ürün olarak önemi - Düzenli, Şükran; Kavuran, Tamer. (My University, 2004)
Pul üzerinde taşıdığı görsel imgelerle (kültür-tarih vs.) bir ülkenin tanıtım aracı olup aynı zamanda evrensel bir boyut da kazanmaktadır. İletişim aracı olan pulun tarihi gelişimi ve pulun grafik tasarım ürünü olarak öneminin incelendiği bu araştırmada, ilgili bilimsel yayınların listesini içeren indeks ve özlerin taranması ve kütüphane koleksiyonları taranmıştır. Bilimsel verilerden elde edilen bulgular doğrultusunda pulun grafik ürün olarak tasarımında görsel estetik ve teknik kaygıların gerekliliği sonuçlarına varılarak bu sonuçlar doğrultusunda öneriler sunulmuştur.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Pul; Estetik; Grafik; Tasarım