XI.-XIII. YÜZYILLARDA AVRUPA'DA SANAYİ - KOÇOĞLU, PINAR (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi XL-XHL Yüzyıllarda Avrupa'da Sanayi Pınar KOÇOĞLU Fırat Üniversitesi Tarih Anabilim Dalı Elazığ 2004, s. 215 XL-XIII. yüzyıllar, Avrupa'da endüstriyel hayatın gelişmeye başladığı dönemlerdir. Bu dönemde Ortaçağ insanı, kendi yeteneklerini keşfetmiştir. Böylece maden, dokuma, mekanik ve diğer endüstri alanlarında önemli buluşlar yapılmıştır. Bu nedenle, ilk endüstri devriminin temelinin bu dönemde kurulduğu söylenebilir. Fakat XIII. yüzyılın sonunda bu teknolojik değişimlerden dolayı halk ile iktidar arasında sorunlar ortaya çıkmıştır. Bu da teknolojinin sosyal hayata yansımasıdır. Anahtar Kelimeler: Avrupa, Endüstri, Maden, Dokuma, Mekanik

SUMMARY Ph Thesis Europe Industry in the 11th -13th Centuries Pınar KOÇO?LU University of Fırat Turkish History Department Elazığ 2004, p. 215 The 11 -13 centuries were periods that industrial life has started to develop in Europe. In this period, mediaval man has discovered their own abilities. So, important inventions have been made in mine, textile, mechanic and other industry areas. It is said that the base of the first industry revolution has been set in these period. But these changes have affected workers who have worked in the industry areas. And later due to the technological changes, some problems have happened between people and government Indeed, this is impact of the technological in the social life. Key wordsi Europe, Industry, Mine, Textile, Mechanic II
Europe industry in the 11th-13th centuries
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Tarih; History