Akıllı ambalajlama sistemleri ve gıda güvenliği - Öksüztepe, Gülsüm; Beyazgül, Pelin (My University, 2015)
Gıda güvenli ğ i ve kalite kavram ı ndaki geli ş melerle birlikte az i ş lem gören, kolay haz ı rlanabilen,tüketime hazı r, ambalajlanm ı ş g ı dalara olan talep artm ı ş tı r. Buna paralel olarak eskiden sadeceg ı dayı korumayı amaçlayan pasif ambalajlama teknolojileri yerini, g ı daları n korunmas ı nda, satı lmas ı nda, özelliklerinin iyile ş tirilmesinde, çevresel atı k de ğ erlerinin azaltı lmas ı nda önemli roloynayan, aktif ve akı ll ı ambalajlama teknolojilerine b ı rakm ı ş tı r. Bu derlemede, akı ll ı ambalajlama sistemleri ve bu sistemlerin g ı da güvenli ğ i açı s ı ndan önemi vurgulanmaya çal ı ş ı lm ı ş tı r.
Keywords: Halk ve Çevre Sağlığı; Gıda Bilimi ve Teknolojisi