GELİŞİGÜZEL SINIRLARI OLAN KANALLARDA LAMİNER AKIŞTAKİ HİDRODİNAMİK VE SICAKLIK PROBLEMLERİNİN ELİPTİK GRİD ÜRETİM YÖNTEMİ İLE BİLGİSAYARDA ANALİZİ - UZUN, İBRAHİM (Fırat Üniveristesi, 1992)
Doktora Tezi GELİŞİGÜZEL SİNİRLAR! OLAN KANALLARDA LAMİNER AKIŞTAKİ HİDRODİNAMİK VE SICAKLIK PROBLEMLERİNİN ELİPTİK 6RİD ÜRETİM YÖNTEMİ İLE BİLGİSAYARDA ANALİZİ İbrahim UZUN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makina Mühendisliği Anabil i m Dalı 1 992, Sayfa: 1 74 Sınırları düzensiz olan kanalı ardaki (irregular boundary ducts) akışlar üzerinde yapılmış olan kuramsal araştırma! arm sayısı, düzensiz sınırlarırı getirdiği zorluklar nedeniyle, çok kısıtlıdır. Bu çalışmada sınırları düzensiz oları kanallarda gelişmekte oları üç boyutlu ve tam gelişmiş laminer akışta hız ve sıcaklık dağılımlarının sayısal yöntemle hesaplanmasını içeren bir analiz tanıtılmaktadır. İncelenen karmaşık sınırlı laminer akış problemi erinin analizinde eliptik grid üretim yöntemi kullanılmış ve düzensiz sınırlan olan fiziksel tanım kümeleri sayısal hesaplamaların kolaylıkla yapılabileceği dikdörtgen şeklindeki düzenli tanım kümelerine dönüştürülmüştür. Kısmi türevli denklemler ve sınır şartlarından oluşan ısı taşınım problemi de eliptik grid üretim yöntemi çerçevesinde sınırları düzenli olan tanım kümesi üzerinde geçerli bir probleme dönüştürülmüş, dönüştürülen problem sınırlan düzenli olan tanım kümesi üzerinde sayısal yöntemle çözülmüştür. Elde edilen sonuçlar literatürdeki dikdörtgen ve baklava kesitli kanallar için mevcut sonuçlar ile karşılaştırılrrnştır. ANAHTAR KELİMELER : Düzensiz sınırlar, tarn gelişmiş akış, kanallarda akış, eliptik grid üretimi, larninöf akış.
Analysis of hydrodynamic and temperature distribution during laminar flow inside irregular boundary ducts by the elliptic grid generation method using a digital computer
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Makine Mühendisliği; Mechanical Engineering