SINIR ELEMANLARI YÖNTEMİNDE İKİ BOYUTLU PROBLEMLER İÇİN OTOMATİK VERİ ÜRETİMİ - ULAŞ, ALPER (Fırat Üniveristesi, 2002)
YÜKSEK LİSANS TEZİ SINIR ELEMANLARI YÖNTEMİNDE İKİ BOYUTLU PROBLEMLER İÇİN OTOMATİK VERİ ÜRETİMİ Alper ULAŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Eğitimi Anabilim Dalı 2002, Sayfa : 93 Bu çalışmada, otomatik veri üretiminin temel teorisi incelenmiş, Sınır Elemanları Yöntemi programlarına uygun yapıda veri üretimini sağlayan bir program geliştirilmiştir. Hazırlanan programda, problem geometrisine uygun şekilde, başlangıç verileri girilmiş ve gerekli bölmeler yapılmıştır. Bu bölmeleme sonucunda elde edilecek veriler, Sınır Elemanları Yöntemi programları için giriş verisi olarak kullanıma hazır hale getirilmiştir. Sınır Elemanları Yöntemi uygulamaları için problem verilerinin otomatik olarak üretilmesi gerçekleştirilmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Sınır Elemanları Yöntemi, Otomatik Veri Üretimi.
Automatic mesh generation for two dimensional problems in the boundary element method
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering