ASURiLER - Every, Edward (Fırat University, 2005)
Bu bölümün konusu olan Hıristiyanlar, genellikle Nasturiler olarak isimlendirilirler. Bu isim, altıncı yüzyıldan on dokuzuncu yüzyıla kadar kendileri tarafından kullanıldığı gibi onları tanımlayanlar tarafından da kullanılmıştır. Nastur'un öğretilerinin kurucusu ya da ilk ortaya koyucusu kendileri olduğunu hatırlatır gibi göründüğü için, son üç nesildir kendilerini Nasturiler olarak isirrJendirmeyi bıraktılar. Onlar, eski Asurilerin soyundan geldikleri tezini kabul ettikten sonra, Asuriler olarak isimlendirilmeyi tercih ettiler. Fakat çağdaş Asuriler sadece onlar değillerdir; Süryam-Ortodoks ya da Y akubiler ve bazı Süryaıllce konuşan Roma Katalikleri ve Protestanlar da Asuri Hıristiyanlar olarak isimlendirilirler. Bu bölümde Asuri ismi belirli bir Hıristiyan kilisesinin üyelerini ifade etmek için kullanılacaktır. Bu kilisenin resmi ismi "Kadim Doğu Kilisesi"dir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları