ATATÜRK BARAJ GÖLÜ'NDE YAŞAYAN CARASOBARBUS LUTEUS (HECKEL,1843)'UN SINDIRIM SISTEMI IÇERIĞI - ÇELİK, BURCU (Fırat Üniveristesi, 2014)
Bu çalışmada Nisan 2011-Mart 2012 tarihleri arasında Atatürk Baraj Gölü'nden yakalanan toplam 173 Carrasobarbus luteus (Heckel,1843)'un sindirim sistemi içerikleri incelenmiştir. İncelenen Carrasobarbus luteus (Heckel,1843)'ların sindirim sistemi içeriğini bitkisel organizmalardan Bacillariophyta (29 tür), Chlorophyta (6 tür), Dinophyta (1 tür); hayvansal organizmalardan ise Rotifera (7 tür), Cladocera (6 tür), Copepoda (2 tür), Diptera (1tür)'ün oluşturduğu bulunmuştur. 173 C. luteus örneğinin %68,2'sinde sadece bitkisel, %31,79'unda hem bitkisel hem de hayvansal türler görülmüştür. Sadece hayvansal türlerin görüldüğü içeriğe ise rastlanılmamıştır. Sayısal Yüzde, Bulunuş Frekansı Yüzdesi ve Geometrik Önem İndeksi (GII) kullanılarak besinsel organizmaların aylık, mevsimsel ve yıllık dağılımları incelenmiştir. Cymbella affinis en fazla kaydedilen tür olmuştur.

In this study the digestive system content of totaly 173 Carrasobarbus luteus (Heckel,1843) caught from Atatürk Dam Lake have been examined between April 2011-March 2012 In the content of Carrasobarbus luteus digestive system (Heckel,1843), Bacillariophyta (29 genus), Chlorophyta (6 genus), Dinophyta (1 genus) belong to plants and Rotifera (7 genus), Cladocera (6 genus), Copepoda (2 genus), Diptera (1genus) belong to animals have been found. In totaly 173 C. luteus samples, only plant species were found in 68.2%, both plant and animal species were recorded in 31.79%. No digestive content was recorded with only animal species. The monthly, seasonal and annual distribution of the organisms were examined by using numerical method, frequency of occurence method and Geometric Index of Importance (GII) method. Cymbella affinis were the most recorded species.
Digestive system content of Carrasobarbus luteus (Heckel,1843) inhabiting Atatürk Dam Lake
Keywords: Su Ürünleri