ONLİNE SİPARİŞ TAKİP OTOMASYONLARI TASARIMI - KARATAŞ, FERHAT (Fırat Üniveristesi, 2019)
Teknolojinin girdiği hemen her yerde zamandan ve maliyetten tasarruf söz konusudur. Saha sipariş takip otomasyonları da bunun örneklerinden sadece birisidir. Firma olarak, örneğin sahadaki 10 ayrı mobil temsilcinizin nerede olduğunu, hangi siparişlerle ilgilenmesi gerektiğini, koordinasyonunu, yük dağıtımını yapabilmeniz oldukça zor bir süreçtir. Bu tür dağıtık yapılarda kullanılacak en iyi çözümlerden birisi de merkezileştirilmiş yazılım projeleri kullanmaktır. İşte bulut bilişimin gücü de bu tür uygulamalarda kendini gösterecektir. Uygulamayı kullanan binlerce istemci olmasına rağmen, merkezde bir kaç server tüm yükü üstlenecek ve firma sahibine gerekli rapor, denetim, yönetim imkanı sunacaktır. Tabi en önemli avantaj da maliyet konusudur. Örneğin, yazılım üzerinde yapılacak otomatik (Google Direction API) güzergah belirleme işlemi, sahadaki çalışanların gereksiz dolaşmasının önüne geçecektir.

Technology saves both time and money. Order tracking automation is just one example of this. For example, you might not handle issues if you don't have any software to track representatives. One of the best solutions for this type of distributed architecture is to use centralized software projects. The power of cloud computing will also manifest itself in such applications. Although there are thousands of clients using the application, a few servers in the center will manage all the things and the company will have the necessary reporting, audit and management facilities. Of course the most important advantage is cost. For example, setting a route on the software will prevent unnecessary circulation of employees on the field.
Online order tracking automations design
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol; Biyoteknoloji; İşletme