Web tabanlı öğretimin öğrencilerin akademik başarısına etkisi - Baltacı, Mesut; Akpinar, Burhan (My University, 2011)
Bu araştırmanın amacı, web tabanlı öğretimin öğrencilerin akademik başarısına etkisini belirlemektir. Araştırma, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında Diyarbakır il merkezinde bulunan Vali Ahmet Cemil Serhadlı ilköğretim okulunda öğrenim gören toplam 86 (43 deney, 43 kontrol) öğrenci üzerinde yürütülmüştür. Deneysel yöntemle yürütülen bu çalışmada öntest-sontest kontrol gruplu model kullanılmıştır. Deneyden önce, deney ve kontrol grupları yansız bir şekilde oluşturulmuştur. Altı hafta süren deney boyunca deney grubuna web tabanlı öğretim programı uygulanırken, kontrol grubuna ise dersler geleneksel yöntem (anlatım, soru-cevap ve gösterip yaptırma) ile işlenmiştir. Araştırma sonucunda elde edilen bulgulara göre web tabanlı öğretimin öğrencilerin akademik başarılarına az da olsa katkı sağladığı belirlenmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları