TÜRK ÇİMENTOLARININ KIRILMA PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ - FIRAT, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 2005)
Betonun kırılma parametreleri üzerine etki eden en önemli malzeme parametrelerinin; basınç mukavemeti, maksimum agrega çapı, su/çimento oranı ve agrega tipinin (doğal veya kırmataş) olduğunu deneysel araştırmalar göstermektedir. Sunulan çalışmada, bir lineer olmayan kırılma mekaniği yaklaşımı olan Pik Yük Metodu kullanılarak, Ülkemizde kullanılan farklı tip çimentoların kırılma parametreleri hesaplanmıştır. Sonuç olarak kırılma parametreleri dayanım ile değişmediğinden, çimentonun kimyasal bileşenleri ile kırılma parametreleri yakından ilişkilidir, sonucuna varılmaktadır. Anahtar Kelimeler: Çimento, Beton, Kırılma mekaniği, Pik Yük Metodu. III
Determination of fracture parameters of Turkish cement
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği