Kalkaneus kırığında psödoartroz: Olgu sunumu - Karakurt, Lokman; Yılmaz, Erhan; Belhan, Oktay; İncesu, Mustafa; Serin, Erhan (My University, 2004)
Kalkaneus psödoartrozu çok nadirdir. Sol topuğuna basarken şiddetli ağrı olması ve koltuk değneksiz yürüyememe şikayetiyle başvuran 42 yaşındaki erkek hastada, klinik ve radyolojik incelemeler sonucunda kalkaneus psödoartrozu tanısı kondu. Hastanın sekiz ay önce geçirdiği trafik kazasında açık kalkaneus kırığı oluştuğu ve alçı tedavisi gördüğü öğrenildi. Cerrahi olarak küretaj, greftleme ve internal tespit yapıldı. Ameliyat sonrası sekizinci aydaki kontrolde kaynama yerinin iyi olduğu ve hastanın günlük aktivitelerini rahatça yapabildiği görüldü. Sadece uzun yol yürüdüğü zaman hafif topuk ağrısından şikayet eden hastada ağrının subtalar eklem kaynaklı olduğu düşünüldü.
Keywords: Kırık tespiti; internal; Kalkaneus; Psödoartroz