İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE İŞ YÖNETİMİ UYGULAMALARININ BİLGİSAYAR DESTEKLİ PROGRAMLAR YARDIMIYLA ANALİZİ - DEMİRBAĞ, FEYZULLAH (Fırat Üniveristesi, 2008)
Bu çalışmada; inşaat mühendisliğindeki iş yönetimi uygulamalarının bilgisayar destekli programlar yardımıyla analizi amaçlanmıştır. Sayısal uygulama olarak, 1300 nüfuslu bir köyün içme suyu inşaatı göz önüne alınmıştır. Projelendirmesi ve kontrollüğü Van İl Özel İdare'si tarafından yapılan bu içme suyu inşaatına ait iş programı Primavera Project Planner yardımıyla hazırlanmıştır. Öncelikle kâğıt üzerinde belirlenen bu iş programı, şantiyedeki uygulamaya geçilmeden evvel Primavera Project Planner (P3) ile iş akışına göre planlanmış ve raporlama imkânından yararlanarak; iş süresinin, maliyetinin, işi yapacak ekipmanlarının ve kaynaklarının, işin her aşamasındaki gerçekleşme durumları tespit edilmiştir.

In this study, it is target to analysis application of work management in civil engineering with supporting asistance of computer programmes. As a numerical application, it is considerded a village which accommodated 1300 people who need drinking water constaction. This work programme is been prepared by supporting of Primavera Project Planner (P3) will be prejected and control by Special Management of Van City. Before strarting practice application in work site, this work programme?s, which firstly is determined on paper, work time, it is cost, it is equipment that will be work, and satisfactoriness of resources will be establish in every step with supporting Primavera Project Planner and with reports that is planned according continuing work.
Analysis of application of work management in civil engineering with supporting asistance of computer programmes
Keywords: İnşaat Mühendisliği