Myokardiyal Hasarlı Sığırların Kan Dolaşımındaki Kardiyak Troponin I'nın Antijenik Epitoplarının Tespiti - Karapınar, Tolga; Tümer, Kenan Çağrı; Hayırlı, Armağan; Kaynar, Özgür (My University, 2019)
Bu çalışmanın amacı, cTnI?nın farklı aminoasit rezidülerini tanıyan anti-cTnI antikorlarını değerlendirmek ve myokardiyal hasarlı sığırların serum örneklerinde cTnI ve cTnI?nın fragmentlerini belirlemekti. Bu projede, myokardiyal hasarlı 10 sığır çalışma grubu olarak ve 10 sağlıklı sığır kontrol grubu olarak kullanıldı. Myokardiyal hasarlı ve sağlıklı sığırların serum örneklerinde, anti-cTnI antikorları kullanılarak immun ekstraksiyon ve daha sonra Western Blot analizi yapıldı. Western Blot analizi, myokardiyal hasarlı sığırların serum örneklerinde tam molekül cTnI?yı ve 6 taneye kadar proteolitik fragmentini ortaya koydu. Çalışmada kullanılan tüm anti-cTnI proteinleri, tam molekül büyüklüğündeki cTnI?yı ve onun parçalanmış büyük fragmentini (MW 26.7 kDa) tanıdılar. cTnI?nın parçalanmış fragmentlerinin moleküler ağırlığı 10.7 kDa ile 26.7 kDa arasındaydı. cTnI?nın merkezi bölgesini tanıyan anti-cTnI antikorları, myokardiyal hasarlı sığırlarda iyi performans gösterdiler.
01.05.2019
Keywords: Antikor; proteolizis; troponin; myokarditis