MANYETİK DEVRELERİN BAĞLAÇ DİYAGRAMI İLE ANALİZİ VE ENPORT SİMÜLASYONU - AYHAN, FATMA (Fırat Üniveristesi, 2009)
Bu çalışmada elektrik ve mekanik sistemlerde olduğu gibi manyetik sistemlerde de bağlaç diyagramı yöntemiyle analizinin nasıl yapıldığı ve ENPORT simülasyon programı yardımıyla analiz sonuçlarının kolayca elde edildiği anlatılmıştır. Böylece manyetik devrelerin analizi yapılırken bağlaç diyagramı modelini kullanmanın rahatlığı gösterilmiştir.

İn this study, bond graph models and simulation with ENPORT simulation program of magnetic circuit were explain easily like to elektric and mechanic systems. In this way, while being analysis of magnetic circuit to use bond graf modelling were convenience.
Analysis of magnetic circuit with bond graph and simulation with enport
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği